Κερδίστε από τις
Μοναδικές Προσφορές μας!

 

Αξιοθέατα & Μνημεία

ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΒΡΙΣΑΣ


Πρέπει να τονισθεί ιδιαιτέρως η ύπαρξη της Συλλογής Φυσικής Iστορίας Bρίσας, όπου φυλάσσονται τα παλαιοντολογικά ευρήματα που είναι μοναδικής αξίας στον κόσμο.

±δη το 1999 έγινε το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο στον Πολιχνίτο και στην Bρίσα, με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης επιστημόνων.

Όνειρο των τοπικών παραγόντων είναι να ιδρυθεί παράρτημα του Πανεπιστημίου Aθηνών στη Bρίσα, για την ανάπτυξη κατά πρώτον της επιστημονικής έρευνας και στη συνέχεια της τουριστικής κίνησης.

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί επίσης το Λαογραφικό Mουσείο του χωριού που ιδρύθηκε με την φροντίδα το πολιτιστικού συλλόγου σ' ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο -παλιό Παρθεναγωγείο- στην πλατεία του Aγ. Kωνσταντίνου με το ομώνυμο βυζαντινού ρυθμού ναό.

Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε ένα πλήθος εκθεμάτων που ζωντανεύουν ένα παλιό τρόπο ζωής και δημιουργίας.

 

ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ


Aξιόλογες είναι και οι Θερμοπηγές του Λισβορίου, που είναι θειούχες κατάλληλες για δερματικές ιδίως παθήσεις, θερμοκρασίας μέχρι 69 βαθμών, ραδιενέργειας 2,6, με χωριστούς λουτήρες για άνδρες και γυναίκες και με άνετα ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόριο και άλλες ανέσεις.Επίσης αξιόλογες είναι και οι Θερμοπηγές του Πολιχνίτου, όπου αναβλύζει από τα έγκατα της γης το «κακάβι» με θερμοκρασία 80 - 92 βαθμούς Kελσίου και ραδιενέργεια 1,6 - 6 μονάδες και είναι εφάμιλλες του Bισμπάντεν της Γερμανίας.Eίναι χλωρονατριούχες και συνιστώνται για ρευματισμούς, αρθροπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.